Udang Galah Sla

Bahan-bahan

  • 2 ekor udang galah, buang sungutnya
  • 1 buah jeruk nipis
  • 1 buah tomat segar, iris tipis melintang
  • 2 helai daun kol muda, rajang tipis
  • 10 daun selada, cuci bersih
  • 4 iris mentimun
  • 60 cc mayonaise
  • 20 cc saus tomat
  • 1 butir bawang merah, cincang
  • garam, lada secukupnya

Cara Membuat

  • Rebus udang sampai matang, keluarkan isinya, potong-potong melintang. Beri garam dan air jeruk nipis secukupnya.
  • Campur mayonaise dengan saus tomat serta bawang merah cincang. Beri garam dan lada secukupnya. Aduk-aduk hingga rata. Pindahkan ke mangkok.
  • Atur selada, tomat, mentimun dan kol muda di piring lonjong. Letakkan udang galah di tengah. Hidangkan dengan saus yang telah dibuat.

Giant Freshwater Prawn Salad

Ingredients

  • 2 giant freshwater prawns, remove the antennae away
  • 1 lime
  • 1 tomato, thinly crosswaise sliced
  • 2 pieces cabbage leaves, thinly and coarsely chopped
  • 10 lettuces, just washed
  • 4 slices cucumber
  • 60 cc mayonaise
  • 20 cc tomato sauce
  • 1 shallot, chopped
  • salt and pepper to taste

Method

  • Boil prawns until cooked, take the inside out, then crosswisely cut. Smear some salt and lime juice.
  • Mix mayonaise, chopped shallot and tomato sauce together. Add salt and pepper to taste, stirred then placed into a bowl.
  • Arrange lettucesm cucumber and cabbage leaves on a serving plate. Put the prawn in the center. Serve together with the sauce.

Tinggalkan Balasan