Sup Kacang Merah

Bahan-bahan

  • 250 gram kacang merah, direbus sampai empuk
  • 100 gram kacang polong
  • 100 gram tepung terigu
  • 2 sendok makan mentega
  • 3 sendok makan pasta tomat
  • 3 sendok makan saus tomat
  • 1 butir bawang bombay, cincang
  • 300 ml air tomat, (rebus 3 buah tomat dengan 1 gelas air)
  • 1 1/2 liter kaldu
  • 2 sendok teh biji pala, dihaluskan
  • garam dan merica secukupnya

Cara Membuat

  • Lelehkan mentega dalam wajan, tumis bawang bombay hingga harum dan layu, masukkan tepung terigu aduk-aduk hingga kecoklatan.
  • Tuang kaldu sedikit demi sedikit, sambil diaduk pelan-pelan hingga didapat adonan yang licin.
  • Tambahkan pasta tomat, saus tomat dan air tomat. Aduk hingga rata.
  • Taburkan pala bubuk, merica bubuk dan garam, masak hingga mendidih.
  • Masukkan kacang merah dan kacang polong. Aduk dan biarkan sebentar lalu angkat.

Red Beans Soup

Ingredients

  • 250 grams red kidney beans, boiled until done
  • 100 grams green peas
  • 100 gram wheat flour
  • 1 onion, chopped
  • 2 tablespoon butter
  • 3 tablespoon tomato pasta
  • 3 tablespoon tomato sauce
  • 300 cc tomato juice (boil 3 tomatoes with a glass of water)
  • 1 1/2 liter beef bouillon
  • 2 teaspoons nutmeg, blended
  • salt and pepper to taste

Method

  • Melt butter on a pan, sauté onion until aromatic and wilted, add wheat flour and stirred until the color brownish.
  • Pour beef bouillon little by little while being stirred slowly until you get slippery dough.
  • Add tomato pasta, tomato sauce and tomato juice. Stir evenly.
  • Add nutmeg powder, pepper and salt, stirred then leave it until boiling.
  • Add red beans and green peas. Stir briefly then lift from the stove.

Tinggalkan Balasan