Ca Udang Galah

Bahan-bahan

  • 250 grams udang galah
  • 75 grams kapri muda
  • 3 siung bawang putih
  • 2 buah wortel
  • 8 lembar sawi putih
  • 2 sendok makan saus tiram
  • 1 sendok makan kecap ikan
  • 1/2 gelas air
  • garam dan merica secukupnya

Cara Membuat

  • Rajang halus bawang putih. Udang galah dikupas kulitnya. Kapri, wortel dan sawi putih dipotong-potong sesuai selera.
  • Tumis bawang putih sampai harum. Masukkan udang galah, aduk-aduk sampai berwarna kemerahan.
  • Masukkan kapri, wortel dan sawi putih. Aduk-aduk rata.
  • Campur saus tiram, kecap ikan, garam, merica dan air. Aduk sampai rata dalam mangkuk. Tuangkan ke wajan. Aduk-aduk dan biarkan sampai mendidih dan matang.

Stir-fried Giant Freshwater Prawn

Ingredients

  • 250 grams giant freshwater prawn
  • 75 grams snap pea
  • 3 cloves garlic
  • 2 carrots
  • 8 pieces napa cabbage
  • 2 tablespoons oyster sauce
  • 1 tablespoon fish sauce
  • 1/2 glass of water
  • salt and pepper to taste

Method

  • Garlic is finely chopped, prawn is shelled, while snap pea, caarot and napa cabbage are sliced to taste.
  • Sauté; garlic until fragrant. Add giant prawn, stirred until reddish.
  • Add snap pea, carrot and napa cabbage. Stirred evenly.
  • Mix and stirred together oyster sauce, fish sauce, salt, pepper and water in a bowl. Pour on the wok. Stirred and wait until boiling and cooked.

Tinggalkan Balasan