Bakso Sapi

Bahan-bahan

  • 1/2 kilogram daging sapi yang baik, giling halus
  • 5 batang daun seledri
  • 200 grams tepung kanji
  • 3 biji bawang putih, dihaluskan
  • lada dan garam secukupnya

Cara Membuat

  • Didihkan air kira-kira 1-2 liter. Campur daging giling dengan tepung kanji, bawang putih halus, garam dan lada. Aduk-aduk dengan tangan agar tercampur dengan rata.
  • Bentuk bulatan-bulatan sebesar kelereng, lalu masukkan ke dalam air mendidih, biarkan sampai masak.
  • Hidangkan dengan daun seledri dan kecap atau saus tomat.

Beef Meatball

Ingredients

  • 1/2 kilogram beef, choose good quality one, mince well
  • 5 stalks celery
  • 200 grams tapioca starch flour
  • 3 cloves garlic, finely chopped
  • salt and pepper to taste

Method

  • Boil approximately 1-2 litre water. Blend minced beef, tapioca starch, garlic, salt and pepper. Stir with hand until all are blended well.
  • Make ball-shape as big as marble, then immediately put it inside boiling water. Repeat until last mixture.
  • When cooked already, drained then served together with soysauce or tomato sauce.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *